Tokat'ta caddeler boşaldı

Tokat’ta park metre uygulaması ile caddelerde park sorunu azalırken, uygulamayı yapan şirket elemanları adeta park ücreti alacak araç bulamaz hale geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2014 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tokat'ta caddeler boşaldı

Tokat'ta kısa bir süre önce hayata geçen park metre uygulaması ile Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda yıllardır çözülemeyen park sorununa neşter vuruldu. Uygulamadan önce çift sıra park ve yoğun paklanmadan eser kalmazken ana yolun bazı bölümlere adete boşaldı. Park metre uygulaması yapan şirket elemanları Behzat Bulvarı başta olmak üzere Stadyum yolu üzerinde park ücreti yazacak araç bulmaz hale geldi. Birçok vatandaş park ücreti ödememek için aracını ara yollar veya kaldırıma park etmeye başladı. Sivas'ta 9 yıldır otopark işletmeciliği yapan Mehmet Çepni, 3 ortak olarak Tokat'ta 'Park Metre' uygulaması ihalesini 1 milyon 63 bin TL'ye alarak hizmet vermeye başladıklarını kaydetti. Tokat'ta yaklaşık 12 gün önce başlayan uygulamada kendi açılarından tablonun kötü olduğunu ifade eden Çepni, "Vatandaşın ilk başlarda böyle yaparak araçlarını başka yerlere park edeceğini tahmin ediyorduk. Küçük sıkıntılarımız oluyor. Asgari ücretle çalışan elemanlarımıza azda olsa tepki gösterenler oluyor. Ama çoğu kişi bu uygulamadan memnun. İhale bizler için pahalı oldu. Cadde ile ilgili sorunlarımız var. Belediyeye ile çözmeye çalışacağız" dedi.

Her gün 4 bin TL zararda olduklarını belirten Çepni, "Belediye ile yan caddeleri takas yapmak istiyoruz. Behzat Bulvarı'nda üçgen kahveden sonrasında 10 eleman çalışıyor her biri 5-7 lira ile geliyor. Niksar Kavşağından Stadyuma kadar olan yolda aynı durumda. Elemanlar kestiği fişin maliyetini çıkarmıyor. Buraları iptal ederek vatandaşa alternatif olmasını istiyoruz. Bu anlamda ara caddeleri takas edilmesini bekliyoruz. Her gün zararla ne kadar dayanabiliriz bilemiyorum" diye konuştu.

Sivas'ı da park metre ile tanıştırdıklarını ifade eden Çepni, açıklamalarına şöyle devam etti: "Tokat Sivas'a göre ilk başlangıç olarak tepki anlamında daha uyumlu. Bu da vatandaş ana cadde de park bulamamaktan bıkmış. Daha önceden cadde üzerinde park yeri bulmak adeta imkansızdı. Burada amaç uzun süre ana cadde üzerine park yapmaması. Fiyatlara baktığınızda 10 dakika ücretsiz, 2 saate kadar 3 TL. 4 saate kadar 5 TL, 4 saatten sonra ise 10 TL. Yakında elektronik sisteme geçeceğiz. Belediyenin bize verdiği kelepçe hakkımız var. Ücretini ödemeyen aracın tekerini kilitleyeceğiz. Henüz uygulama yapmadık. Yapmaya mecbur bırakılırsak yapacağız. Çünkü vatandaş aracını bırakıyor, akşam mesai saati bittikten sonra alıyor. Bizde ücret alamıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber